Pian Pakarin ja Bistron tarina

Putosin jo pienenä pataan, kun isäni Woti Ahlroth perusti 1985 Woti-Kebabin. Pääsin jo nuorena tyttönä mukaan tositoimiin, hankkimaan raaka-aineita tukusta, kastikkeiden valmistukseen ja tiskin taakse palvelemaan asiakkaita. Vuosien varrella ja ulkomaillakin vietettyjen vuosien aikana kokemusta on kertynyt monelta saralta, mutta kipinä ruoka-alalle jäi kytemään. Keväällä 2020 päätinkin palata takaisin rakkaalle alalle ruuan pariin.

 

Iken Grillistä Pian Pakariin

Alunperin 80-luvun alkupuolella Vuorenpäänkatu 1:ssä Raision Tikanmaalla Ilkka Saarinen avasi Iken Grillin. Paikasta tuli legendaarinen ja raisiolaiset kutsuvat rakennusta joskus edelleen Iken Grilliksi, vaikka toiminta sillä nimellä lakkasi jo kauan sitten. Sittemmin paikalla toimi pitkään, aina alkuvuoteen 2020 asti Pizzeria Panda.

12. toukokuuta 2020 me avasimme ovemme asiakkaille. Pian Pakari & Bistron idea on olla kortteliravintola, jossa tärkeintä on maku.

Uusi aika

Maailmassa koettiin keväästä 2020 alkaen ennennäkemätön Korona-pandemia, joka sulki ison osan Suomesta ja ravintolatkin saivat myydä ruokaa vain mukaan. Aloitimme toimintamme kriisin aikana ja keskityimme aluksi vain leipomotuotteisiin ja ruuan noutomyyntiin. Onneksi asiakkaamme löysivät tiensä meille ja toiminta vakiintui vähitellen. 

Vuonna 2022 koronasta selvittyämme tuli uusi takaisku, kun Ukrainan sota aiheutti ennennäkemättömän raaka-aineiden ja energian hinnannousun. Moni alan toimija joutui lopettamaan toimintansa. Mekin jouduimme sopeuttamaan vuoden 23 alusta alkaen toimintaamme ja supistimme aukioloamme vain arkipäiviin. 

Maaliskuun 22. päivä 2023 käänsimme jälleen uuden sivun historiassamme, kun Wotin legendaariset kebabit tulivat ruokalistallemme. Edellisen yrittäjän lopetettua joulukuussa 22 koimme velvollisuudeksemme jatkaa Wotin aloittamaa perinnettä. Kebabien myötä ruokatarjontamme on muuttunut enemmän rennoksi street food -tyyppiseksi.

Toivon, että osaamme tarjota hyvää ruokaa ja viihtyisän ilmapiirin niin arkeen kuin juhlaan. Lämmin kiitos teille kaikille hyvästä vastaanotosta ja nähdään,

terkuin Pia ja koko Pakarin perhe!

Kuvassa minä isäni kanssa:-)

Woti ja Pia