Pian Pakarin ja Bistron tarina

Pia putosi jo pienenä pataan, kun hänen isänsä Woti Ahlroth perusti 1985 Woti-Kebabin. Teini-ikäinen tyttö pääsi alusta saakka tositoimiin, hankkimaan raaka-aineita tukusta, kastikkeiden valmistukseen ja tiskin taakse palvelemaan asiakkaita. Vuosien varrella ja ulkomaillakin vietettyjen vuosien aikana kokemusta on kertynyt monelta saralta, mutta kipinä ruoka-alalle jäi kytemään. Keväällä 2020 Pia päätti vihdoin jättää tehtävänsä liike-elämässä ja palata takaisin rakastamalleen alalle ruuan pariin.

Iken Grillistä Pian Pakariin

Alunperin 80-luvun alkupuolella Vuorenpäänkatu 1:ssä Raision Tikanmaalla Ilkka Saarinen avasi Iken Grillin. Paikasta tuli legendaarinen ja raisiolaiset kutsuvat rakennusta joskus edelleen Iken Grilliksi, vaikka toiminta sillä nimellä lakkasi jo kauan sitten. Sittemmin paikalla toimi pitkään, aina alkuvuoteen 2020 asti Pizzeria Panda.

12. toukokuuta 2020 Pian Pakari & Bistro avasi ovensa asiakkaille. Ideana oli perustaa kortteliravintola, jossa tärkeintä on maku.

Uusi aika

Maailmassa koettiin keväästä 2020 alkaen ennennäkemätön Korona-pandemia, joka sulki ison osan Suomesta ja ravintolatkin saivat myydä ruokaa vain mukaan. Pian Pakari aloitti toimintansa kriisin aikana ja keskittyi aluksi vain leipomotuotteisiin ja ruuan noutomyyntiin. Asiakkaat löysivät nopeasti tiensä meille ja toiminta vakiintui. 

Vuonna 2022 Ukrainan sota aiheutti ennennäkemättömän raaka-aineiden ja energian hinnannousun, jonka vuoksi moni alan toimija joutui lopettamaan toimintansa. Me Pian Pakarissa jouduimme myös sopeuttamaan vuoden 23 alusta alkaen toimintaamme ja supistimme aukioloamme vain arkipäiviin. 

Maaliskuun 22. päivä 2023 käännämme uuden sivun historiassamme, kun Wotin legendaariset kebabit tulevat ruokalistallemme. Edellisen yrittäjän lopetettua joulukuussa 22 koimme velvollisuudeksemme jatkaa Wotin aloittamaa perinnettä. Kebabien myötä ruokatarjontamme muuttuu enemmän rennoksi street food -tyyppiseksi.

Tervetuloa syömään!

Kuvassa Pia Lehtola, yrittäjä yhdessä isänsä Woti Ahlrothin kanssa.