Pian Pakarin ja Bistron tarina

Pia putosi jo pienenä pataan, kun hänen isänsä Woti Ahlroth perusti 1985 Woti-Kebabin. Teini-ikäinen tyttö pääsi alusta saakka tositoimiin, hankkimaan raaka-aineita tukusta, kastikkeiden valmistukseen ja tiskin taakse palvelemaan asiakkaita. Vuosien varrella ja ulkomaillakin vietettyjen vuosien aikana kokemusta on kertynyt monelta saralta, mutta kipinä ruoka-alalle jäi kytemään. Keväällä 2020 Pia päätti vihdoin jättää tehtävänsä liike-elämässä ja palata takaisin rakastamalleen alalle ruuan pariin.

Iken Grillistä Pian Pakariin

Alunperin 80-luvun alkupuolella Vuorenpäänkatu 1:ssä Raision Tikanmaalla Ilkka Saarinen avasi Iken Grillin. Paikasta tuli legendaarinen ja raisiolaiset kutsuvat rakennusta joskus edelleen Iken Grilliksi, vaikka toiminta sillä nimellä lakkasi jo kauan sitten. Sittemmin paikalla toimi pitkään, aina alkuvuoteen 2020 asti Pizzeria Panda.

12. toukokuuta 2020 Pian Pakari & Bistro avasivat ovensa asiakkaille. Pian kanssa toiminnan aloitti pääleipurina Kimmo Aaltonen, jolla on yli 30 vuoden kokemus leipomoalalta. Kimmo toimi ensin pitkään Nurmi & Sulosella ja viimeiset 18 vuotta yrittäjä-osakkaana Turun Juhannuskadulla sijainneessa Aaltonen-Välilä Oy:ssä. Alusta saakka mukaan tulivat niin ikään keittiöpäällikkömme Pekka Laine ja pizzamaestromme Jesse Strömberg. Jesse on nuoresta iästään huolimatta monissa haasteissa kouliintunut kokki ja Pekalla on pitkä kokemus keittiöstä mm. omassa yrityksessään Kupittaa Paviljongissa ja aivan viimeksi m/s Amorellalla. 

Uusi aika

Maailmassa koettiin keväästä 2020 alkaen ennennäkemätön Korona-pandemia, joka sulki ison osan Suomesta ja ravintolatkin saivat myydä ruokaa vain mukaan. Pian Pakari aloitti toimintansa kriisin aikana ja keskittyi aluksi vain leipomotuotteisiin ja ruuan noutomyyntiin. Asiakkaat löysivät nopeasti tiensä Pakariin ja Bistroon ja hakivat mukaansa sekä leipomotuotteita että ruoka-annoksia. Tätä kirjoitettaessa olemme juuri saaneet avata ovemme asiakkaille, tosin toistaiseksi vain puolet sisäpaikoista on käytössä.

Kuvassa Pia Lehtola, yrittäjä yhdessä isänsä Woti Ahlrothin kanssa.